5 sfaturi pentru femeile însărcinate ce își doresc un somn odihnitor

Ești însărcinată și ai probleme cu somnul? Dacă da, nu ești singura. A dormi bine în timpul sarcinii pare uneori imposibil. Dar nu trebuie să fie. Urmând aceste cinci sfaturi, vei fi pe cale de a dormi bine în timpul sarcinii.

Sfaturi de top pentru a dormi în timpul sarcini.

Sfat #1: Verifică spațiul în care dormi

Locul unde dormi ar trebui să fie un loc pe care să îl consideri ca un sanctuar: liniștitor, curat și un loc ce îți induce o stare de calm. Așadar, înainte de a adormi, pune la locul lor, în dulap, hainele pe podea, du-ți laptopul în birou și ridică orice tip de gunoi de pe noptieră (ambalaje alimentare, orice nu își are locul acolo).

Apoi, când ești gata pentru pentru somn, stinge orice lumină și asigură-te că nu există sunete care să te distragă de la somn. Dacă partenerul tău sforăie, ia în considerare utilizarea dopurilor de urechi sau investește într-un aparat pentru zgomot alb. Îți dorești ca dormitorul să fie cât mai întunecat, liniștit și răcoros posibil pentru a optimiza somnul.

Sfat #2: Perne, Perne, Perne

Poate pernele până în momentul sarcinii nu aveau o așa mare importanță, dar în timpul sarcinii, acestea pot fi de ajutor. Folosește perne pentru a-ți sprijini capul, spatele, stomacul și picioarele. Poți folosi chiar și o pernă între genunchi pentru a ușura presiunea asupra spatelui. Experimentează până când găsești o poziție confortabilă

Suferi de arsuri la stomac în timpul sarcinii? Dacă da, investește în perne de duritate medie până la tare. Poziționează-le în spatele umerilor și încearcă să nu dormi direct pe spate, astfel încât arsurile la stomac să nu fie atât de intense noaptea.

Te foiești de pe o parte pe alta pentru ca atunci când dormi, te dor șoldurile? E timpul să-ți iei o pernă de corp pe care o poți ține între picioare pentru a-ți uniformiza șoldurile în timp ce dormi. Dacă este un cost prea mare și nu doriți să investiți într-o pernă de corp, încercați să utilizați o pernă suplimentară fermă sprijinită între genunchi.

Sfatul #3: Fii atentă la dieta ta

Probabil ți-ai dat seama de faptul că ceea ce consumi înainte de culcare poate, fie să te țină trează, fie să te ajute să adormi mai repede.

Mâncarea unei mese mari chiar înainte de culcare este o rețetă pentru indigestie și insomnie. Mănâncă  mesele de seară cu cel puțin câteva ore înainte de ora planificată pentru somn. De asemenea, după-amiaza și seara evită cofeina. Se recomandă ca înainte de culcare să bei o ceașcă de lapte cald. Există un aminoacid găsit în lapte despre care experții spun că ajută la un somn mai rapid prin creșterea nivelului de serotonină din creier.

Pe de altă parte, dacă descoperi că te trezești cu senzația de foame în miezul nopții, mănâncă o gustare bogată în proteine înainte de culcare. Un ou fiert tare, o lingură de unt de arahide sau o mână de migdale dau senzația de sațietate.

Și dacă vorbim despre mâncare, asigură-te că mănânci sănătos în timpul sarcinii. O dietă echilibrată este recomandată mai ales în timpul sarcinii și te va ajuta să dormi mai bine.

Sfatul #4: Stabilește o rutină de culcare

Dacă te culci și te trezești la aceeași oră în fiecare zi, corpul tău se va adapta și se va aștepta la somn în acele momente. Încercă să eviți să dormitul din timpul zilei, astfel încât să te simțiți mai obosită în timpul nopții. Și, dacă ai obiceiul de a folosi telefonul înainte de culcare, oprește-te din această activitate cu o oră sau două înainte de ora planificată pentru somn. Lumina ecranului poate afecta somnul. 

Sfatul #5: Învață tehnici de relaxare

Există o serie de tehnici de relaxare pe care le poți încerca. O metodă destul de cunoscută este relaxarea progresivă a mușchilor, care implică încordarea și relaxarea diferitelor grupe de mușchi din corp. O altă opțiune sunt exercițiile de respirație profundă, care pot ajuta corpul să se relaxeze și să se pregătească pentru somn.

În plus, levănțica este un parfum calmant și relaxant, așa că poți folosi o loțiune infuzată cu lavandă pentru mâini sau picioare pentru a te relaxa înainte culcare.

Un somn bun în timpul sarcinii este esențial atât pentru tine, cât și pentru copilul tău. Urmând cele cinci sfaturi din acest articol, vei fi pe drumul cel bun pentru a obține odihna de care ai nevoie.

Îți urăm vise plăcute și să te bucuri de odihna de care ai nevoie, pentru a fi gata de întâlnirea cu cel mic!

Madelyn Harris

Originară din California de Sud, Madelyn Harris este copywriter. A trăit și a lucrat în mai multe locații atât din SUA cât și internațional. Locurile ei preferate sunt Hoi An – Vietnam și Napier – Noua Zeelandă. 

Coș de cumpărături
Scroll to Top