7 reguli pentru vizitarea unui nou-născut

Urmați aceste sfaturi atunci când vizitați un nou-născut

Bebelușii sunt cu adevărat uimitori. Sunt atât de drăgălași, dulci și au acel miros de nou-născut. Așa că este de înțeles că doriți să nu ratați primele momente cu ei atunci când o persoană apropiată are un nou- nascut. Cu toate acestea, atunci când vizitați  nou-născutul și familia acestuia, este important să respectați schimbarea prin care trec cei dragi.

Iată șapte reguli de bază, pentru a vizita un nou-născut, fără o anumită ordine:

  1. Faceți vizita atunci când este convenabil pentru noii părinți.

A avea un nou născut, cu un program nou, poate fi stresant. Deci, una dintre regulile principale pentru a vizita un nou-născut este să coveniți asupra momentului vizitei astfel încât să vă pliați în jurul programului părinților, și nu neapărat, în jurul programului dvs.

Poate fi o periodă agitată pentru noii părinți așa că încercați să fiți flexibili și răbdători cu ei.

  1. Spălați-vă întotdeauna mâinile și folosiți dezinfectant înainte de a atinge sau ține copilul.

Acest lucru ar trebui să fie o regulă de aur care merită să fie repetată de fiecare dată. Spălați-vă ÎNTOTDEAUNA pe mâini (și folosiți dezinfectant pentru mâini acolo unde este disponibil) înainte de a ține în brațe nou-născutul pe care îl vizitați. Chiar dacă v-ați spălat pe mâini când ați ajuns, asigurați-vă că le spălați chiar înainte de a ține și copilul în brațe.

  1. Nu pupați copilul!

Cred că toți am aflat poveștile de groază despre răspândirea accidentală a virusului herpes la nou-născuți. A te abține de la a săruta / pupa un copil este o regulă de bază.

  1. Cereți permisiunea înainte de a face fotografii și nu folosiți blițul.

Este întotdeauna o idee bună să întrebați înainte să faceți o fotografie cu noul născut (și să o publicați pe rețelele de socializare), să respectați limitele și intențiile părinților. De asemenea, deoarece folosirea blițului poate irita grav ochii unui copil, vă rugăm să nu uitați să-l opriți înainte de a face fotografia.

  1. Nu vă aduceți în vizită copiii mici.

While your kids are most likely adorable and pretty well mannered, leave them at home when visiting a new baby. Not only can the presence of additional people cause heightened anxiety to the new parents and Baby, you also run the risk of spreading germs, whether your kids are sick or not. So save the playdates for when Baby is old enough to interact.

Copiii tăi sunt adorabili și ascultători însă, lăsați-i acasă atunci când vizitați un nou născut. Prezența altor persoane poate provoca o anxietate sporită noilor părinți și bebelușulu.

În plus, există și riscul să răspândiți microbi, indiferent dacă copiii dumneavoastră sunt sau nu, bolnavi. Așa că lasăți întâlnirea dintre copii, atunci când nou născutul va fi suficient de mare pentru a interacționa.

  1. Oferiți-vă ajutorul

Fie că aduceți mâncare sau ceva dulce atunci când îi vizitați sau, vă oferiți să aveți grijă de copiii mai mari ai familiei pe care o vizitați, ajutorul pe care îl dați poate fi o modalitate excelentă de a vă transforma vizita în ceva care chiar îi ajută pe proaspetii părinți. Veți ști ce ajutor să oferiți, în funcție de relația pe care o aveți cu ei, 

  1. Nu stați în vizită mai mult decât este cazul

În timp ce noii părinți apreciază sprijinul și vizitele după nașterea bebelușului, este important să nu stați mai mult decât este cazul. Perioada de timp depinde din nou de relația dvs. cu noii părinți. De exemplu, dacă vă vizitați sora sau o altă persoană apropiată, s-ar putea să stați toată ziua, penrtu a o ajuta cu diverse treburi, sarcini sau să aveți grijă de ceilalți copii. Dar dacă vizitați un prieten, aproximativ o jumătate de oră este probabil potrivit. Comunicați cu cei dragi și fiți atenți la atmosfera din timpul vizitei.

 

Lauren Soderberg
Soția și mama a doi copii curajosi. Iubitoare de hashtag-uri stânjenitor de lungi și emoji-uri unicorn. Iubitoare de bebeluși, evident.

Coș de cumpărături
Scroll to Top