Sfaturi pentru siguranța bebelușului pe timp de vară

Vara poate fi distractivă cu un nou născut, însă asigurați-vă că urmați aceste sfaturi pentru a-l menține în siguranță și sănătos, pentru a vă bucura împreună de vară 

Siguranta scaunului auto

Există 2 sfaturi importante de reținut întotdeauna pentru siguranță,  în ceea ce privește scaunul auto:

  1. Nu lăsați niciodată copilul singur în mașină.

În fiecare vară există povești despre aceste morți îngrozitor de tragice. Părinții care au jurat că nu li s-ar putea întâmpla niciodată sau, au spus ca ies  doar pentru un minut și au uitat copilul în mașina fierbinte. Puneți o bucată de bandă adezivă pe volan pe care scrie „copil”. Puneți geanta și telefonul mobil pe bancheta din spate, lângă scaunul mașinii, astfel încât să fiți forțat să vă uitați înapoi înainte de a coborî din mașină. Faceți tot ce este posibil pentru a preveni această tragedie. Te gândești că nu ți s-ar putea întâmpla niciodată asta, însă la fel au gândit și mamele care au trecut prin această tragedie.

  1. Răciți mașina înainte de a pune copilul în scaunul auto

Scaunul auto pentru copil se poate încinge dacă mașina este lăsată în soare. Aveți grijă să lăsați să se răcească scaunul copilului, înainte de a îl așeza în el pentru a evita eventuale arsuri. 

Evitați epuizarea termică

Sugarii sunt mai predispuși la epuizarea termică decât copiii mai mari și adulții, așa că fiți precauți cu bebelușii atunci când este cald. Îmbrăcați copilul în straturi vaporoase, astfel încât să puteți îndepărta din stratul de haine dacă afară devine prea cald. Păstrați apă la îndemână, în orice moment și încercați să îi ventilați sau să le pulverizați ușor apă, pentru a le menține temperatura corpului la un nivel normal.

Atenție la locurile de joacă fierbinți

Copiilor le place să exploreze un loc de joacă, legănele sau toboganele  pot deveni extrem de fierbinți și periculoase atunci când sunt în lumina directă a soarelui. Testați echipamentul locului de joacă înainte de utilizare pentru a preveni arsurile. Turnați apă rece. Dacă este posibil, poziționați legănul, toboganul la umbră sau pur și simplu reveniți într-o zi mai răcoroasă.

Folosiți protecție solară și o pălărie pentru copil

Încercați să țineți copilul ferit de soare în cea mai caldă perioadă a zilei, de obicei între 10 a.m. și 2 p.m., și aplicați protecție solară cu 20-30 de minute înainte de a ieși din casă. Dacă veți fi afară pentru o perioadă lungă de timp, aplicați crema de protecție solară la fiecare 2 ore sau conform instrucțiunilor de pe amabalaj. Bebelușii au pielea sensibilă și pot avea nevoie de protecție solară sub forma unei formule speciale pentru bebeluși așa că asigurați-vă că aveți produsul potrivit de protecție solară pentru copilului dumneavoastră.

Fiți vigilenți în preajma apei

Înecul este una dintre principalele cauze de deces la copiii mici, iar sugarii nu sunt scutiți de pericol. O simplă mișcare greșită sau rostogolire a copilului și poate fi în pericol de înec. Din păcate, multe accidente de acest tip au loc sub „supravegherea” unui adult care a fost distras pentru scurt timp de un telefon, de o conversație sau de un alt copil. Înecul nu se aude așa cum v-ați aștepta – cu țipete, stropire etc.,  este de obicei o luptă liniștită care trece neobservată până când este prea târziu. Luați în considerare să vă bucurați de mersul la mare sau la piscină alături de cel mic însă fiți întotdeauna atent la cel mic.

În apă, puteți utiliza mai degrabă veste de salvare și dispozitive de plutire care se potrivesc bine bebelușului, decât ținutul doar în brațe deoarece poate aluneca sau cădea în apă cu ușurință.

Feriți-vă de microbi și insectele de vară

Virușii și bacteriile care îi infectează pe bebeluși se dezvoltă mai ușor la temperaturi mai mari, cum ar fi  de eemplu boala mâină-gură-picior. Păstrați-vă vigilența și pe perioada verii și dezinfectați și igenizați des suprafețele.

De asemenea, fiți atenți la gândaci și albine. Înțepăturile de insecte se pot infecta cu ușurință, iar infecțiile cu stafilococ dovedesc faptul că mușcăturile de insecte infectate și virușii pot fi un pericol serios

Care dintre sfaturile de mai sus, considerați a fi cele mai importante? 

 

Angela Silva

Angela a absolvit cu B.S. în Exercițiu și Wellness și este un antrenor personal certificat NASM care este specializat în fitness și recuperare postpartum. Îi place să scrie, să facă glume și să petreacă timpul cu familia ei, de preferință în timp ce pescuiește. Ea împărtășește multe dintre aventurile ei de viață pe Instagram ca @angelagrams

Coș de cumpărături
Scroll to Top