10 moduri în care tații pot avea o legătură puternică cu nou nascutul

Ei bine, dacă ești tatăl unui nou născut, această postare este scrisă special pentru tine. Continuă să citești sfaturi și sugestii despre cele mai bune modalități de a crea o legătură puternică cu nou-născutul. Acest articol se adresează, totodată și mamelor care pot afla și împărtăși informații utile partenerul.

Cum se poate crea o legătură puternică dintre tată și nou nascut? 

Indiferent dacă acesta este primul tău copil, al patrulea, al cincilea sau chiar al șaselea, este foarte important pentru tine să creezi o legătură puternică cu noul născut. Soția ta are deja o legătură specială cu bebelușul; la urma urmei, a purtat acest copil timp de 9 luni! Mulți tați simt că vor trebui să aștepte până când copilul este mai mare pentru a putea dezvolta o relație specială cu copilul, dar vestea bună este că poți începe din prima lui clipă de viață ! Bebelușul tău are nevoie de tine la fel de mult precum are nevoie de soția ta. Cauți cele mai bune modalități de a crea o legătură cu copilul tău? Iată 10 sugestii:

  1. Ține copilul aproape: Fie că mama este la serviciu, își ia timp pentru ea însăși sau dacă pur și simplu este rândul tău să ai grijă de copil, asigură-te că petreci timp ținând copilul în brațe. Îl vei mângâia și îl vei privi în ochi, ceea ce îl va ajuta pe cel mic să realizeze că, tata este cineva în care poți avea încredere și te poți baza.
  2. Preia tura de noapte: Turele de noapte nu sunt doar pentru mama; acesta este un moment grozav pentru tată să creeze o legătură puternică cu copilul. În liniștea nopții, acesta este momentul perfect pentru a-ți ține copilul aproape și a-i spune cât de mult îl iubești. Nu numai că vei începe să dezvolți o legătură cu bebelușul, dar o vei ajuta și pe soția ta.
  3. Calmează copilul: Este important să-i arăți bebelușului, că mama nu este singura care poate să îi ofere ceea ce are nevoie. În loc să predai mamei, copilul, imediat ce acesta începe să plângă, încearcă, preț de câteva minute, să-l liniștești, singur. Ținerea bebelușului aproape cu mișcări de legănat poate fi un bun truc. Acest lucru îi permite copilului să știe că și tu poți fi o sursă de confort.
  4. Vorbește cu bebelușul: este momentul să îi vorbești și să îi râzi. Vorbește-I pe limba lui și amuzați-vă împreună. Vezi cum reacționează la vocea ta și la diverse inflexiuni amuzante ale vocii și mimicii tale.
  5. Plimbări în aer liber: Este important să-ți scoți bebelușul la aer. Aceasta plimbare nu trebuie să fie o locație uimitoare; chiar și o plimbare în jurul blocului este suficient de bună! Bebelușul tău se va bucura să asculte toate sunetele și va fi minunat de priveliștea pe care le oferă această plimbare. Și în timp ce ești afară, folosește un cărucior care îi permite bebelușului să te vadă tot timpul sau folosește un sistem Wrap pentru a purta bebelușul. Astfel îi permit copilului să te știe și să te simtă mereu aproape.
  6. Schimbarea scutecului: S-ar putea să îți dorești să eviți acest moment, dar scutecul trebuie schimbat destul de des, de mai multe ori pe zi. Acesta este un moment în care poți să vorbești cu copilul tău, să-i gâdili degetele de la picioare și să-l faci să se simtă mai confortabil în preajma ta.
  7. Fii parte din rutina de culcare: Vorbește cu soția ta despre stabilirea unei rutine consistente la culcare, incă din primele zile. Puteți discuta împreună ce fel de activități doriți să faceți. Câteva idei distractive sunt citirea cărților, cântatul cântecelor, îmbrățișările, timpul de rugăciune etc. Dacă ești un tată care lucrează toată ziua și ajunge acasă noaptea, acesta este un moment foarte important pentru a crea o legătură cu bebelușul tău, mai ales dacă nu ai putut petrece timp cu copilul tău în timpul zilei.
  8. Cântă/citește copilului: sunetul vocii tale este foarte liniștitor pentru copilul tău. Cu cât copilul îți aude mai mult vocea, cu atât el/ea îți va recunoaște din ce în ce mai mult vocea și va găsi alinare și relaxare în ea. A ține copilul aproape în timp ce cânți sau citești ajută foarte mult la stabilirea unei legaturi puternice între tata și copil.
  9. Fă-ți timp pentru el: dacă ești pentru prima oară tată, trebuie să-ți faci timp pentru noua persoană din viața ta. Stim că ai un program încărcat, insă este important să aloci timp pentru copilul tău. 
  10. Sisteme Wrap/ Marsupiu: Așa cum am menționat mai sus, și tu poți purta un sistem de purtare copil de tip Wrap sau marsupiu! Întotdeauna o vezi pe mama plimbându-se cu bebelușul legat de piept în timp ce face diverse lucruri prin casă. Acum e rândul tău! Chiar dacă îl îmbraci pentru doar câteva minute, acest lucru îl va ajuta pe micuțul să se simtă aproape de tine.

Dacă ești proaspăt tătic, sperăm că această listă te va inspira, si nu ne dorim să te copleșească. Ține minte, doar pentru că am enumerat zece idei nu înseamnă că trebuie să le faci pe toate. Nu îți face griji dacă nu vine totul natural de la început deoarece, cu timpul, dragostea și admirați dintre voi vor crește și ușor ușor se va crea o relație plina de satisfacții.  

Echipa Owlet Blog

Acest blog a fost scris ca un efort de echipă! Contribuțiile pentru textile de pe site variază de la experți în somn, la mame și tați începători



Coș de cumpărături
Scroll to Top