Cum să te bucuri de mai mult somn, atunci când ai un nou născut

 Lindsey Hennigar este fondatorul The Sleep Ranch (@thesleepranch) și mama a 3 fete. În 2017, a devenit antrenor certificat de somn pediatric și a ajutat mii de familii (în întreaga lume!) să-și învețe copiii mici cum să adoarmă și să dormă

Când devii părinte, poveștile pe care le auzim cel mai mult sunt despre nopțile nedormite. Părinți sunt adesea întrebați: „Cum doarme copilul?” și „Nu ești obosit?” Să știți că, a fi părinte și lipsa somnului nu trebuie să meargă mână în mână. Somnul nu este un lux; este o necesitate.

Săptămâna de conștientizare a somnului este un memento, în special pentru părinți, despre importanța somnului pentru bunăstarea și sănătatea lor generală, precum și a bebelușului lor. Continuați să citiți câteva moduri de a maximiza cantitatea de somn pe care o obțineți, chiar dacă sunteți părintele unui nou născut.

4 moduri de a beneficia de mai mult somn atunci când ai un nou născut

  1. Creați un spațiu pentru un somn liniștitor

Sunt câțiva pași simpli pe care îi puteți urma pentru a vă asigura că bebelușul are cele mai mari șanse de a dormi . O mare parte a acestui success  este camera în care dorme cel mic.

There are simple steps you can take to ensure that your baby has the best chance of falling asleep and staying asleep. A large part is setting up the nursery or sleeping space for success!

Zgomotul alb este un ajutor important pentru a obține un somn odihnitor pentru cel mic. Acesta poate acoperi zgomotele externe, cum ar fi animalele de companie, frații mai mari și traficul. De asemenea, imită sunetele pe care bebelușul le-a auzit în uter, ajutând la calmarea și relaxarea lui.  În plus, mulți adulți găsesc benefic dormitul cu zgomot alb, așa că îl puteți încerca și dumneavoastră!

Pe lângă zgomot, bebelușii sunt deranjați și de lumină. Lumina puternică care strălucește afară poate duce la un somn care nu este odihnitor sau treziri neprogramate. Folosirea draperiilor opace vă va permite dumneavoastră (și bebelușului) să aveți perioade mai lungi de somn neîntrerupt.

Un alt factor important este temperatura. Temperatura recomandată pentru spațiul de dormit al unui bebeluș este de aproximativ 68-72 de grade Fahrenheit. Temperatura din spațiul în care se doarme și alegerea corectă a îmbrăcămintei de dormit, pot asigura un somn liniștit fără treziri inutile pe timpul nopții, deoarece bebelușului îi este prea cald sau prea frig.

  1. Urmează o rutină

Bebelușii se bucură de structură și rutină, ceea ce vă oferă, de asemenea, timp să vă planificați ziua și să obțineți maim ult timp pentru dumneavoastră de care aveți nevoie. Crearea unei rutine, chiar și în primele luni, poate fi incredibil de utilă. Deoarece bebelușii pot fi imprevizibili, mai ales în timpul somnului, asigurați-vă că rutina dumneavoastră nu este prea strictă și că se poate adapta pentru intervale de somn scurte sau ratate.

Orele de trezire și timpul în care stă treaz, sunt esențiale pentru a vă asigura că bebelușul primește cantitatea adecvată de somn, ceea ce poate ajuta la prevenirea oboselii excesive a micuțului dumneavoastră. Un bebeluș obosit adoarme din nou, dificil, așa că prevenirea întreruperii somnului vă poate reda timp prețios.

Babies thrive on structure and routine, which also allows you time to plan your day and get the “me time” you need. Creating a routine, even in the first few months, can be incredibly helpful. Since babies can be unpredictable, especially with sleep, ensure that 

  1. Găsește-ți liniștea 

În calitate de părinte, siguranța și bunăstarea bebelușului sunt o grijă constantă ce poate fi adesea motivul propriilor nopți nedormite. Stresul este o cauză principală a problemelor de somn în rândul adulților. Pentru a ajuta la reducerea stresului, oferiți-vă liniște sufletească urmând 3 reguli simple pentru un somn sigur:

Este recomandat ca bebelușul să doarmă

Singur

Pe spatele 

Într-un pătuț 

O altă opțiune excelentă pentru liniștea sufletească este Owlet Dream Sock și Owlet Cam 2. Puteți monitoriza îndeaproape copilul, iar Owlet Cam 2 vă anunță când detectează plănsul celi mic. Dream Sock urmărește indicatorii somnului de calitate pentru bebeluș inclusiv ritmul cardiac și nivelul mediu de oxigen, permițând întregii familii să doarmă fără griji

  1. Cereți ajutorul 

În cele din urmă, puteți cere ajutor! Fie că este vorba despre prieteni sau familie care vă ajută sau supreveghează copilul în timp ce luați o pauză binemeritată, este bine de știut că nu ești singur.

Somnul este esențial, iar solicitarea unui ajutor de specialitate pentru un somn odihnitor vă poate fi de folos. Obiectivul principal este ca atât dumneavoastră cât și întreaga familie să se bucure de un somn sănătos obținut prin diferite metode și tehnici pe care le puteți aprofunda cu un specialist în somn.

 să asigure somnul pentru întreaga familie și există multe metode și opțiuni diferite de navigare, astfel încât să puteți face ceea ce funcționează cel mai bine pentru familia dvs.

 

Lindsey Hennigar

Bună, numele meu este Lindsey, fondatorul The Sleep Ranch și mama a 3 fete. În 2017, am devenit antrenor certificat de somn pediatric. Am ajutat mii de familii (în întreaga lume!) să-și învețe bebelușii  cum să adoarmă și să rămână în starea de somn, fără intervenția părințiilor 

Coș de cumpărături
Scroll to Top